Wist je dat..

elk huishouden ongeveer 40 lampen in gebruik heeft, waaronder 25 gloeilampen, 4 TL-lampen, 7 halogeenlampen en slechts 4 spaarlampen?

Advertenties

Oriëntatie Woning PDF Afdrukken E-mail


Door een goede oriëntatie van uw woning kunt u aanzienlijke besparingen halen op uw elektriciteits- en gasrekening.
Bij de oriëntatie let u bijvoorbeeld op stand van de zon en hoeveelheid licht en warmte wat u hiervan wil gebruiken. Het is natuurlijk erg zonde als de zon om 12 uur op uw gevel staat, wat die warmte en zonlicht kunt u dan niet gebruiken. Ook ’s avonds kan de zon nog een lange tijd voor verlichting zorgen, wat op jaarbasis een groot verschil uitmaakt op uw elektriciteitsrekening.


U kunt ook gebruik maken van lamellen en lichtplanken, deze onderdelen van uw huis kunnen voor een grote en aangename lichthoeveelheid zorgen. Hierdoor kunt u de verlichting uitzetten.
Daglichtbenutting zorgt niet alleen voor een lagere elektriciteitrekening, maar het verhoogt het comfort ook aanzienlijk. Zonlicht is een lichtbron die varieert van intensiteit en kleuren, dit wordt als plezierig ervaren.


Zelf berekenen of een energie prestatie advies iets voor je is? Klik hier voor de EPA adviesmodule! (bron: milieucentraal.nl)