Wist je dat..

een gemiddeld mens in zijn leven ongeveer 550.000 liter water (circa 750 euro) kan besparen door alleen maar de kraan uit te doen tijdens het tandenpoetsen?

Advertenties

LED Verlichting PDF Afdrukken E-mail


LED
De ontwikkeling van LED (Light Emitting Diode) gaat erg hard. Belangrijke positieve eigenschappen van LED-verlichting zijn het lage energie verbruik en de lange levensduur.


Kleurweergave
Het was voorheen erg lastig om met led een goede kleurweergave te realiseren, daarom werden LED’s voorheen vooral toegepast in reclameverlichting, sfeerverlichting, noodverlichting etc. Tegenwoordig gaat de ontwikkeling echter hard. Er zijn nu LED lampen op de markt welke een mooi zacht geel licht geven zoals een gloeilamp dit doet, in een grote of kleine fitting passen en er zijn zelfs dimbare LED lampen op de markt. Daarmee word de LED lamp de perfecte gloeilamp vervanger dankzij zijn lage stroomgebruik en zijn lange levensduur!


Besparing
Het Nederlandse Lemnis Lighting heeft berekend dat als elk huishouden 4 gloeilampen zou vervangen door hun LED lamp er jaarlijks 1,5 miljard KWh bespaart zou blijven. Dat is gelijk aan het jaarlijkse energieverbruik van alle woningen in Amsterdam!


Zelf bereken hoe je op je verlichtingskosten kunt besparen? Klik hier voor de verlichting adviesmodule! (bron: milieucentraal.nl)


Led lampen kopen?