Wist je dat..

energie uit een niet-oplaadbare batterij 2000x duurder is dan stroom uit het stopcontact?

Advertenties

Kierafdichting PDF Afdrukken E-mail

 


 

Elke woning heeft naden en kieren. Bij ramen, deuren en roosters zul je last hebben van kieren die op het eerste gezicht niet veel met besparen te doen hebben. Schijn bedriegt echter, want er ontsnapt een hoop warmte via deze kleine naden en kieren. En dat is zonde! Want die ontsnapte lucht heb je eerst opgewarmd in je woning. En dat heeft extra gaskosten tot zijn gevolg! Gelukkig zijn er tal van oplossingen, en het leuke van naad- en kierafdichting is dat het niet alleen bespaart, maar ook meer leefcomfort bied.


Toch zal naad- en kierafdichting niet onbekend zijn; de tochtstrip kent iedereen wel. Maar wat niet veel mensen weten is dat deze niet alleen die onaangename tocht uit je huis haalt, maar ook nog eens een energiebesparing oplevert! Hetzelfde geld voor de tochtborstel, deze is makkelijk onder deuren te bevestigen. De tochtstrip en tochtborstel zijn dan ook multifunctioneel.  Ze leveren leefcomfort, want tocht is onaangenaam en zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur lager ligt. Tegelijkertijd bespaar je op je gaskosten want de warmte kan niet ontsnappen via naden en kieren, en dat is weer goed voor de portemonnee. Het is een zeer kleine investering die zich zo terugverdiend, daarnaast kan iedereen het plaatsen en kost het je bijna geen tijd. Laat u bij een bouwmarkt eens informeren naar de mogelijkheden, er zijn tal van soorten naad- en kierafdichtingen. Gewoon doen dus, dat afdichten!


Tip: Probeer binnenshuis niet te veel aan naad- kierafdichting te doen, er dient voldoende luchtcirculatie binnenshuis te zijn.