Wist je dat..

een terrasverwarmer in 2 uur tijd net zoveel CO2 kan produceren als een auto op een hele dag?

Advertenties

Inregelen CV leidingen PDF Afdrukken E-mail


Hydraulisch inregelen houdt in dat de ontwerp waterstromen in alle onderdelen van een leidingnet worden ingesteld met behulp van inregelafsluiters. Een niet goed ingeregeld leidingnet leidt in de praktijk nogal een tot de volgende problemen:

•    Koudeklachten, omdat een vertrek niet (snel genoeg) warm wordt;
•    De pomp gebruikt meer energie dan noodzakelijk;
•    Geen goede beheersing van de watertemperaturen in het leidingnet, waardoor warmte- koudebron niet optimaal presteren.

Een goed ontworpen en gerealiseerde installatie is voorzien van inregelafsluiters. Er bestaan prima procedures en gereedschappen om een leidingnet goed in te regelen.

Bij het toepassen van energiezuinige verwarmings- of koelsystemen, zoals warmtepompen en energieopslag, is een goed ingeregeld leidingnet voorwaarde voor een optimaal functionerende verwarmings- of koelinstallatie.

Hydraulisch inregelen bespaart pompenenergie en gas voor een cv-installatie, of elektriciteit voor een koelinstallatie. De besparing is afhankelijk van het type installatie. Voor een cv-installatie met een Hr-ketel kan het verschil tussen een niet en wel goed ingeregelde installatie 10 – 30% in gasverbruik uitmaken. In installaties met warmtepompen kan het verschil nog groter zijn.