Wist je dat..

je per jaar ongeveer 39 m³, oftewel circa 26 euro, op verwarming kunt besparen door thermostaatkranen te gebruiken?

Advertenties

HR Pompen PDF Afdrukken E-mail

 

 

Circulatie pompen, voor bijvoorbeeld de vloerverwarming komen in vrijwel alle installaties voor en nemen een aanzienlijk deel van het elektriciteitsverbruik voor hun rekening. Daarom is het erg belangrijk om van het begin een zeer efficiënte circulatie pomp te gebruiken, en een pomp die goed op de installatie is afgestemd; het is erg belangrijk om deze pomp goed te dimensioneren. Pompen zijn zo ontworpen dat ze op vollast het hoogste rendement halen. Een te groot gedimensioneerde pomp zal dus nooit in z’n optimale rendementsgebied draaien.

 


De besparingen met een hoog rendement pomp ten opzichte van een conventionele pomp kan oplopen tot 40 á 80 %. Een pompregeling op een CV-pomp in een woning bespaard circa 125 KWh op de elektriciteitsrekening per jaar, en dat is mooi meegenomen.


Ter vervangingen van regel- en smoorkleppen kunnen ook toerengeregelde pompen worden gebruikt. Hiermee wordt voorkomen dat er meer water wordt getransporteerd dan nodig. Daarnaast is het erg belangrijk goed onderhoud uit te voeren; vuile filters en slechtlopende pompen zorgen voor een aanzienlijk hoger energieverbruik.