Wist je dat..

je met een A+-koelkast 45 euro en met een A++-koelkast 60 euro zuiniger uit bent dan wanneer je een koelkast hebt met een C-label?

Advertenties

Hoge Temperatuur Koeling PDF Afdrukken E-mail


Normaal gezien werken koelsystemen op temperaturen rond de 6 C. Als deze temperatuur wordt verhoogd moet er minder gekoeld worden en stijgt het comfortniveau (niet steeds die koude luchtstroom rond u). HTK is ook te gebruiken bij warmtepompen (vloer- en/of wandkoeling). Beter is echter om klimaatplafonds toe te passen. In de zomer loopt u anders over een koude vloer en dit is niet aangenaam.


Het concept LTV/ HTK met warmtepompen werkt als volgt:
In de zomer koelt u met de warmtepomp via de “radiator” aan het plafond, hier wordt de warmte opgenomen en via waterleidingen naar buiten getransporteerd. Het plafond als “radiator” gebruiken is erg efficiënt, want warmte stijgt op en de warmte zit dus ook tegen het plafond.
In de winter verwarmt u via de warmtepomp, de vloer en/of wand werken dan als radiator. De aanvoertemperatuur van uw verwarmingswater is lager dan traditioneel, maar het comfort is hoger (lekker warme vloer).