Wist je dat..

bijna 70% van de energie van een huishouden naar verwarming gaat en dat je de kosten tot 30 procent kunt verlagen door uw huis goed te isoleren?

Advertenties

 


 

Welkom op de bespaarpagina van GroenBesparen.nl!


Op de bespaarpagina vind je allerhande tips; van snelle kleine besparingen tot grotere duurzame investeringen.
Links zie je het menu, het is opgedeeld in verschillende secties:


Energie
Bij Energie vind je de hoofdonderdelen over energie op onze site, zo kun je snel switchen tussen nieuws, besparen en meer.


Snel Besparen

Snelbesparen bevat korte handige tips om snel te besparen! Vaak kun je deze tips gelijk uitvoeren. Al bieden ze vaak maar kleine besparingen, samen kunnen ze een hoop geld én energie op de jaarlijkse rekening besparen! Daarnaast kan je zelf je besparingen berekenen en kun je als bezoekers zelf bespaartips insturen!

 

Duurzame bronnen
Duurzame bronnen zijn bronnen die in de energiebehoefte kunnen voorzien zonder te beperken dat komende generaties in hun behoefte worden voorzien. De zon is hier het mooiste voorbeeld; wij kunnen nu van zijn energie gebruik maken, en komende generaties zullen dat ook nog kunnen. Fossiele brandstoffen zijn dat niet, we maken nu fossiele bronnen op welke in miljoenen jaren gevormd zijn. Duurzame bronnen zijn dus "oneindige" bronnen. De ontwikkelingen gaan hier hard, groene energie is helemaal hot. Meer over die ontwikkelingen onder het kopje Duurzame Bronnen. Artikelen bij duurzame bronnen kunnen ook bij andere categorieën staan, dit omdat ze vaak een grote bespaarder zijn van een van de vorige secties.

 

Elektriciteit
Een wereld zonder elektriciteit is niet meer denkbaar, maar ondanks dat apparaten steeds zuiniger worden krijgen we steeds meer apparatuur in huis. Daardoor neemt het totale elektriciteitsgebruik nog altijd toe! Met als gevolg een dure energierekening. Maar dat kan anders! Het thuis opwekken van elektriciteit word steeds rendabeler, zeker als je kan terugleveren aan het net. En vaak kan dat op hele duurzame, groene, manieren. 

 

Gas
Gas is een grote energieverbruiker in menig huishouden. Gas word het meest gebruikt voor de centrale verwarming, om tapwater op te warmen en in de keuken. Vooral het opwarmen van tapwater en de CV kent grote besparingen, en deze vind je onder het kopje Gas.

 

Isolatie
Al bespaar je nog zoveel op je gas en elektriciteitsrekening, uiteindelijk verlaat alle warmte je huis. Het is dus de truc die warmte zo lang mogelijk binnen te houden. Dat kan met isolatie. Isolatie kent kleine en grote investeringen met evenredige besparingen.